sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Viikonlopun viettoa

Viikonloppuna tehtiin jokaisen koiran kanssa paljon naksutinkoulutusta, ulkoiltiin yhdessä ja erikseen, käytiin kyläilemässä, tavattiin uusia ihmisiä, koiria, lapsia, erilaisia tilanteita...
Karrin kanssa odotellaan lumen sulamista ja aletaan pikkuhiljaa muistelemaan miten siellä jäljellä toimitaan, joten sitä ootellessa herran kanssa ollaan heitelty keppiä ja harjoiteltu noutoa.
Lurun kanssa tehtiin erilaisia tottelevaisuusharjoitteita naksutellen ja harjoiteltiin erilaisia käännöksiä naksulla ja lelulla, jospa se alkaisi taipumaan esteillä.
Wicca valloittaa olemuksellaan lapsia, aikuisia ja koiria. Häntä heiluen pikkumies menee paikasta paikkaan, saattaa hetken ihmetellä, mutta jatkaa matkaansa kuin mitään ei olisi ikinä tapahtunutkaan. Jaksaa hämmästyttää mua jatkuvasti.
Ystäväperheellämme on amstaffinarttu, joka otti Wiccan pennukseen. Se yritti imettää (Wicca kovasti yritti vielä imeä) pentua, paimensi sitä ja hoiti. Tilanne oli jotensakin huvittava. Enpä ole kysynyt oliko nartulla tullut vierotusoireita, kun lähdimme. ;)
Wiccan kanssa naksuttelu aloitettiin ihan alkeista ja hyvin nopeasti pentu oppi naksun. Nyt sitten on naksuteltu nimeä, katsekontaktia, tänne -käskyä... Helppoja juttuja! Toivottavasti kaikki on näin helppoa!! ;)
Autossa oloa on opeteltu, lähdössä pentu vinkuu, mutta rauhoittuu nukkumaan hyvin nopsaan. Silti auton lähelle se ei uskalla tulla kotipihallakaan, täytyy tehdä siitä mieluisaa. Pentua on "kopeloitu" paljon, hampaiden näyttö on se mistä nyt ei varmaan kukaan tykkää alkuunsa, mutta pikkuhiljaa sekin on alkanut onnistua.
Huomenna on töihin lähtö ja pojat jäävät keskenään kotiin. Suhteellisen rauhaisin mielin jätän koirat tänne, koska Luru ja Wicca varmasti leikkivät suurimman osan keskenäänolosta. Wicca ei ole millään tavalla ikävöinyt vaikka on jäänyt itsekseenkin, tuntuu jotenkin ihan käsittämättömältä.
Huomaan pennussa kuitenkin myös vahvoja piirteitä vahtimiseen sekä vaatimiseen, joita on alettu jo karsia. Huomiotta jättäminen on tehokas keino vaatimiseen, mutta toisten koirien esimerkki vahtimisessa tuntuu vain lisäävän pennun innostusta! Kyllä siihenkin keino löytyy. Kaikki ajallaan.

Kaikille mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti